ESTUDI DE DISSENY

Estudi de disseny gràfic des de 1994

3 dècades d’inspiració, idees i disseny

L’estudi igualadí Concepte Gràfic està format pel tàndem Elena Poncell i Pol Ribes, dissenyadors i fundadors de l’empresa.

Darrere d’un producte, un cartell, una revista… Hi ha una idea i un disseny que el fan possible. De fet: el Disseny Gràfic és fonamental en diversos aspectes, ja sigui en la comunicació visual per transmetre missatges de manera clara i efectiva, en la construcció de la identitat d’una marca o per crear materials promocionals tant atractius com efectius.

És el cas de l’estudi de disseny, Concepte Gràfic que va aixecar la persiana, a Barcelona l’any 1994, de la mà del seu fundador el dissenyador Pol Ribes Cama i la incorporació, poc després, de l’Elena Poncell Garcia formant un tàndem que fins al dia d’avui no ha parat de pedalejar. Tots dos, de famílies vinculades al món del disseny, la impremta i les arts gràfiques. Fa trenta anys van crear «Concepte Gràfic».

El 1998 el Pol va començar un periple per agències de publicitat de Barcelona, mentre l’Elena va poder mantenir el projecte, conservant alguns clients 30 anys després.

Actualment, establerts a Igualada des de 2003, el coneixement pràctic i l’experiència adquirida en totes les àrees els permet resoldre tota mena de necessitats creatives dels clients.

Passió pel disseny

Tots dos es defineixen com una parella apassionada pel disseny: “Als catorze anys jo ja volia ser dissenyador. Quan vaig acabar el batxillerat, vaig estudiar a l’Escola de Disseny Elisava. Pel camí vaig conèixer l’Elena a qui vaig contagiar la meva passió pel disseny. A partir d’aleshores, l’Elena va aprofitar els inicis de l’escola Gaspar Camps per introduir-se en aquest món fantàstic”, ens diu el Pol Ribes.

Per la seva banda, l’Elena Poncell, ja venia d’una nissaga d’impressors vinculats amb el disseny des del modernisme.

El motor d’aquesta empresa és, no només l’esperit emprenedor, sinó l’entusiasme, la convicció i la passió per la creativitat en totes les seves vessants: tipografia, composicions, colors, volums, suports tant digitals com físics. A Concepte Gràfic s’hi respira inspiració, originalitat, innovació, dedicació i esforç.

Durant aquests trenta anys de trajectòria empresarial l’estudi ha adquirit coneixement tant treballant pels seus clients finals com per a agències de publicitat.

En aquest sentit, a Concepte Gràfic, estan especialitzats a realitzar tota mena de projectes. A grans trets: desenvolupen imatge corporativa, publicitat gràfica, espais com exposicions, estands, projectes multimèdia, totalment innovadors (com un video mapping sobre una maqueta 3D que podem veure en el Museu Molí Paperer de Capellades), webs, premsa, disseny editorial, packaging, il·lustració i animació 2D o 3D…

Construeixen projectes en base al procés d’estudis de disseny, investigació i cultura. Sempre explorant, formant-se i descobrint noves possibilitats de disseny per a donar el millor servei als seus clients; un fet que els ha revalidat en aquestes tres dècades, com un estudi referent.

Els agrada el que fan. Ja són uns quants anys i continuen treballant i en constant formació per donar el millor servei als seus clients.

Noves instal·lacions al cor de la ciutat

Amb motiu del seu 30è aniversari, Concepte Gràfic ha fet un pas més i ha inaugurat noves instal·lacions a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, al rovell de l’ou. Un nou estudi que en realitat, és un retorn als orígens. Està ubicat al singular edifici d’Igualada, conegut com Cal Poncell-Castelltort. Un edifici que forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, d’estil modernista, de la família Poncell, propietaris de l’emblemàtica impremta Poncell del Passeig Verdaguer.

© 2024 ESTUDI DE DISSENY